Sütőben sült harmonikakrumpli
Olcsó, különleges és pofonegyszerű
A harmonikakrumpli tökéletes köret, de önmagában is nagyon ízletes.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A svédek egyik kedvence, a Hasselback krumpli arról a stockholmi étteremről kapta a nevét, ahol először készítették az 1700-as években. Azóta rengeteg országban örvend nagy népszerűségnek. Nálunk harmonikakrumpliként is emlegetik. A fűszerezésén bátran változtass!

Harmonikakrumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 közepes krumpli
  • 5 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • vaj
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mosd meg alaposan, a legjobb, ha meg is dörzsölöd őket. Vagdosd be mindegyiket egy hegyes, éles késsel 2-3 milliméter távolságra. Akkor jó, ha a szeletek szétnyílnak, de nem vágod át a krumplit. Egy tálban keverd össze az olajat és a sót, nyomd bele a fokhagymát, majd csöpögtess a fűszeres elegyből a szeletek közé.

Helyezd el a krumplikat vajjal kikent tepsibe. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, bacont is tehetsz rájuk. Rakd 220 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süsd szép pirosra. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és snidlinggel díszítsd. 

Ezt is szeretjük