Hagyományos bográcsos harcsapaprikás-recept - Így lesz a legfinomabb

A harcsapaprikás szaftos, omlós, ízletes nyári fogás.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bográcsban sokkal ízletesebb lesz a harcsapaprikás, mint ha tűzhelyen készítenéd. A legjobb, ha a hal is saját szerzemény.

Harcsapaprikás bográcsban

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 kg filézett harcsa
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5 db paradicsom
  • 5 db paprika
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Végezz el minden előkészületet: a bográcsot mosd ki, majd állítsd fel, gyújts tüzet. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A megmosott paprikát és paradicsomot szeleteld fel. A megtisztított halat vágd két-három centis kockákra.

A füstölt szalonnát a bográcsban viszonylag lassú tűzön pirítsd a zsírjára, majd kezdd el benne sütni a hagymát. Amikor már kicsit megpirul, add hozzá az őrölt pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Amikor már úgy érzed, hogy sűrű pörköltalapot kaptál, rakd bele a halszeleteket. Mivel a harcsa nagyon puha húsú hal, nem kell neki sok idő, hogy elkészüljön, bográcsban is maximum 15-20 perc.

Végül sűrítsd be: a tejfölben keverd el csomómentesre a lisztet, és add a pörkölthöz. Hagyd még így is rottyanni néhány percig. Arra vigyázz, hogy a halszeletek ne essenek szét.

Ez a fogás túrós csuszával az igazi, de nokedlit is kínálhatsz hozzá.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük