Hagyományos bográcsos harcsapaprikás-recept - Így lesz a legfinomabb
A harcsapaprikás szaftos, omlós, ízletes nyári fogás.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bográcsban sokkal ízletesebb lesz a harcsapaprikás, mint ha tűzhelyen készítenéd. A legjobb, ha a hal is saját szerzemény.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 kg filézett harcsa
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5 db paradicsom
  • 5 db paprika
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Végezz el minden előkészületet: a bográcsot mosd ki, majd állítsd fel, gyújts tüzet. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A megmosott paprikát és paradicsomot szeleteld fel. A megtisztított halat vágd két-három centis kockákra.

A füstölt szalonnát a bográcsban viszonylag lassú tűzön pirítsd a zsírjára, majd kezdd el benne sütni a hagymát. Amikor már kicsit megpirul, add hozzá az őrölt pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Amikor már úgy érzed, hogy sűrű pörköltalapot kaptál, rakd bele a halszeleteket. Mivel a harcsa nagyon puha húsú hal, nem kell neki sok idő, hogy elkészüljön, bográcsban is maximum 15-20 perc.

Végül sűrítsd be: a tejfölben keverd el csomómentesre a lisztet, és add a pörkölthöz. Hagyd még így is rottyanni néhány percig. Arra vigyázz, hogy a halszeletek ne essenek szét.

Ez a fogás túrós csuszával az igazi, de nokedlit is kínálhatsz hozzá.

Blog.hu ajánló