Hagyományos bográcsos harcsapaprikás-recept - Így lesz a legfinomabb

A harcsapaprikás szaftos, omlós, ízletes nyári fogás.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bográcsban sokkal ízletesebb lesz a harcsapaprikás, mint ha tűzhelyen készítenéd. A legjobb, ha a hal is saját szerzemény.

Harcsapaprikás bográcsban

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 kg filézett harcsa
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5 db paradicsom
  • 5 db paprika
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Végezz el minden előkészületet: a bográcsot mosd ki, majd állítsd fel, gyújts tüzet. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A megmosott paprikát és paradicsomot szeleteld fel. A megtisztított halat vágd két-három centis kockákra.

A füstölt szalonnát a bográcsban viszonylag lassú tűzön pirítsd a zsírjára, majd kezdd el benne sütni a hagymát. Amikor már kicsit megpirul, add hozzá az őrölt pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Amikor már úgy érzed, hogy sűrű pörköltalapot kaptál, rakd bele a halszeleteket. Mivel a harcsa nagyon puha húsú hal, nem kell neki sok idő, hogy elkészüljön, bográcsban is maximum 15-20 perc.

Végül sűrítsd be: a tejfölben keverd el csomómentesre a lisztet, és add a pörkölthöz. Hagyd még így is rottyanni néhány percig. Arra vigyázz, hogy a halszeletek ne essenek szét.

Ez a fogás túrós csuszával az igazi, de nokedlit is kínálhatsz hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük