
Szaftos harcsapaprikás bográcsban
Ha nyaralás során harcsa akad a horgászbotodra, főzd meg bográcsban ízletes paprikásnak.


A harcsa puha húsú hal, így nem kell sokat várni, hogy elkészüljön a pikáns paprikás. Galuskával vagy túrós tésztával tálalva az igazi. Amíg a hal fő, lesz időd elkészíteni a köretet. Ha a társaság szereti, ne spórold ki belőle a csípőset. Ezt a bográcsos harcsapaprikást nem győzik majd dicsérni azok, akik megkóstolják.
Harcsapaprikás bográcsban
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg filézett harcsa
- 20 dkg szalonna
- 5 dl víz
- 4 dl tejföl
- 4 paprika
- 3 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- fűszerpaprika
- liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A megpucolt harcsát darabold fel kisebb kockákra. A szalonnát vágd fel, dobd az előkészített bográcsba, és kezdd el pirítani. Ha ereszt egy kis zsírt, add hozzá az aprított vöröshagymát. Szórd meg fűszerpaprikával, és így is pirítsd egy-két percig lassú tűzön. Kevergesd, és vigyázz, nehogy megégjen. Önts hozzá kevés vizet, majd ha elkezd forrni, dobd hozzá a karikákra vágott paprikát és a paradicsomot, de lecsóalap is tökéletes hozzá.
Ha jó az állaga, mehetnek hozzá a harcsadarabok. A halnak elég tíz perc főzési idő. Közben kóstold meg, fűszerezd sóval és borssal. Ne nagyon kevergesd, mert összetörik a hús, csak néha rázogasd meg egy kicsit. Ha puha, készítsd el a habarást! Keverd csomómentesre a tejfölt és a lisztet, és öntsd a paprikás lébe. Addig mindenképpen hagyd a bográcsban, amíg nem rottyan egyet-kettőt.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept