A legfinomabb hamis túrógombóc receptje
Vegánok és laktózérzékenyek is ehetik
A hamis túrógombócon észre sem veszed, hogy nem eredeti.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hamis túrógombóc előnye, hogy túró helyett köles és növényi tej kell hozzá, ami nemcsak laktózmentes, hanem sokkal könnyebben emészthető. A gombócokat tejföl helyett ízesítsd citrommal vagy nyírfacukorral. Ha nem tartasz szigorú diétát, akkor növényi hozzávalók helyett használj bátran aludttejet - bár így a recept már nem vegán. Ennek savanykás íze így is remekül kiütközik.

Hamis túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg köles
  • 6 dl növényi tej
  • 2 dl tönköly búzadara
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 citrom
  • 1 csipet Himalája-só
  • 2 evőkanál nyírfacukor
Recept idők

Elkészítés:

A kölest előző este áztasd be, hogy másnapra megfelelően megpuhuljon. Ha erre nincs lehetőséged, akkor elég, ha aznap készíted el. Tedd fel egy lábasban a kölest főni a tejjel. Amikor már sűrűsödik, add hozzá lassan a darát, és azzal együtt főzd pépesre. Amikor a köles puhára főtt, add hozzá a két kifacsart citrom levét, aztán a masszát hagyd kihűlni.

Közben egy másik lábasban pirítsd meg a zsemlemorzsát. A kihűlt masszából formálj gombócokat, és görgesd meg őket a morzsában. A zsemlemorzsa alá nem kell zsiradék - aki ragaszkodik hozzá, a pirításkor használhat kis kókuszzsírt vagy margarint. Elég, ha bevizezed a kezedet a gombócformálás előtt, így is összeállnak a golyók.

Ezt is szeretjük