Hamis tiramisu három hozzávalóból tíz perc alatt: fahéjas keksz és sűrített tej az alapja
Ebbe a villámgyorsan összedobható hamis tiramisuba sűrített tej és fahéjas keksz kerül.

hamis tiramisu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Próbáld ki a tiramisut kicsit másképp! A fahéjas kekszes alap nagyon finom, és sűrített tej hozzáadásával mennyei édességet állíthatsz össze belőle. Sütni nem kell, a torta a hűtőszekrényben áll össze.

Hamis tiramisu fahéjas keksszel

Hozzávalók

  • 80 dkg sűrített tej
  • 25 dkg fahéjas keksz
  • 2 citrom leve (kb.1,8 dl)
Recept idők

Elkészítés:

A sűrített tejet öntsd egy tálba. A citromok levét facsard ki, és egy szűrőn keresztül - hogy rostok ne kerüljenek bele - öntsd a tejhez. Robotgéppel legnagyobb fokozatra állítva keverd egy percig, amíg besűrűsödik. Tedd a hűtőbe öt percre pihenni. Közben egy kis tepsit vagy formát bélelj ki folpackkal, és vékony rétegben kenj rá egy keveset a krémből. Fedd be néhány darab keksszel, majd a tetejét kend meg krémmel, és így folytasd a rétegzést, amíg a krém el nem fogy. Ha a kekszek egészben nem töltik ki a formát, nyugodtan törd őket félbe vagy negyedekbe. A kekszek nagyjából egyharmadát fogod így felhasználni. Az összerétegzett édességet takard le fóliával, és tedd a hűtőbe pihenni három-négy órát. A pihentetési idő elteltével emeld ki a formából, és óvatosan távolítsd el róla a fóliát. A maradék kekszet aprítógépben daráld meg, és szórd meg vele a sütemény tetejét és oldalát.
 

Ha szereted, amikor a süteményben még jobban a citrom dominál, készíts habkönnyű citromos tiramisut!

Ezt is szeretjük