Könnyű, olcsó, hamis tiramisu: ezt tedd bele mascarpone helyett

A hamis tiramisu fantasztikusan krémes, és könnyen összetéveszthető az eredeti, krémsajtos változattal.

Hamis tiramisu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha rajongsz a könnyű, krémes finomságokért, ezt feltétlenül ki kell próbálnod. A hamis tiramisuba a mascarpone helyett tejföl kerül. Könnyen és gyorsan összeállítod, ám mindenképp órákat kell a sütinek a hűtőben pihennie. Ha van otthon tejfölöd, érdemes már most hozzáfogni az elkészítéséhez. Kisebb tálkákba is rétegezheted a hozzávalókat.

Hamis tiramisu

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 45 dkg tejföl
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 2 dl kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál rumaroma
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt keverd ki a tíz deka cukorral és a vaníliával. Forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kend vékonyan egy tál aljára. Öntsd a kávét egy edénybe, rakd hozzá a tejet, a rumot és a megmaradt, két deka cukrot. Kezdd belemártogatni a piskótákat. Hagyd, hogy kicsit megszívják magukat, de ügyelj arra, hogy ne ázzanak szét.
 

Rakj le egy sor piskótát, majd arra kenj egy vastagabb réteg krémet. Megint babapiskóta jön, majd újból a tejfölös keverék. Egyengesd el, majd tedd a hűtőbe legalább hat-nyolc órára, hogy az ízek összeérjenek, a babapiskóta pedig megpuhuljon. Tálaláskor szórd meg kakaóporral.

Ezt is szeretjük