Könnyű, olcsó, hamis tiramisu: ezt tedd bele mascarpone helyett
A hamis tiramisu fantasztikusan krémes, és könnyen összetéveszthető az eredeti, krémsajtos változattal.
Ha rajongsz a könnyű, krémes finomságokért, ezt feltétlenül ki kell próbálnod. A hamis tiramisuba a mascarpone helyett tejföl kerül. Könnyen és gyorsan összeállítod, ám mindenképp órákat kell a sütinek a hűtőben pihennie. Ha van otthon tejfölöd, érdemes már most hozzáfogni az elkészítéséhez. Kisebb tálkákba is rétegezheted a hozzávalókat.

Hamis tiramisu
Hozzávalók 4 darabhoz
- 1 nagy csomag babapiskóta
- 45 dkg tejföl
- 12 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 2 dl kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 teáskanál rumaroma
- kakaópor
Elkészítés:
A tejfölt keverd ki a tíz deka cukorral és a vaníliával. Forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kend vékonyan egy tál aljára. Öntsd a kávét egy edénybe, rakd hozzá a tejet, a rumot és a megmaradt, két deka cukrot. Kezdd belemártogatni a piskótákat. Hagyd, hogy kicsit megszívják magukat, de ügyelj arra, hogy ne ázzanak szét.
Rakj le egy sor piskótát, majd arra kenj egy vastagabb réteg krémet. Megint babapiskóta jön, majd újból a tejfölös keverék. Egyengesd el, majd tedd a hűtőbe legalább hat-nyolc órára, hogy az ízek összeérjenek, a babapiskóta pedig megpuhuljon. Tálaláskor szórd meg kakaóporral.