Könnyű, olcsó, hamis tiramisu: ezt tedd bele mascarpone helyett
A hamis tiramisu fantasztikusan krémes, és könnyen összetéveszthető az eredeti, krémsajtos változattal.

Könnyű, olcsó, hamis tiramisu: ezt tedd bele mascarpone helyett
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Finomítja a ráncokat, és csak egy-két csipet kell belőle: a mák hatását látványosan meghálálja a bőr »

Ez a tél egyik kedvenc színe, de ha nem figyelsz, öregíthet: így viseld a csokoládébarnát nőiesen »

Rövid hasizom-erősítő edzés kiálló pocak ellen: feszesíti a lógó bőrredőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rajongsz a könnyű, krémes finomságokért, ezt feltétlenül ki kell próbálnod. A hamis tiramisuba a mascarpone helyett tejföl kerül. Könnyen és gyorsan összeállítod, ám mindenképp órákat kell a sütinek a hűtőben pihennie. Ha van otthon tejfölöd, érdemes már most hozzáfogni az elkészítéséhez. Kisebb tálkákba is rétegezheted a hozzávalókat.

Hamis tiramisu

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 45 dkg tejföl
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 2 dl kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál rumaroma
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt keverd ki a tíz deka cukorral és a vaníliával. Forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kend vékonyan egy tál aljára. Öntsd a kávét egy edénybe, rakd hozzá a tejet, a rumot és a megmaradt, két deka cukrot. Kezdd belemártogatni a piskótákat. Hagyd, hogy kicsit megszívják magukat, de ügyelj arra, hogy ne ázzanak szét.
 

Rakj le egy sor piskótát, majd arra kenj egy vastagabb réteg krémet. Megint babapiskóta jön, majd újból a tejfölös keverék. Egyengesd el, majd tedd a hűtőbe legalább hat-nyolc órára, hogy az ízek összeérjenek, a babapiskóta pedig megpuhuljon. Tálaláskor szórd meg kakaóporral.

Ezt is szeretjük