3 perces hamis karamell: mikróban villámgyorsan készen van

Ez a csokis hamis karamell tényleg egy szempillantás alatt elkészül.

Hamis mikrós karamell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a csodás, csokis hamis karamell mikróban készül, és csak az tart benne sokáig, amíg megszilárdul. Az alapja cukrozott sűrített tej. Ilyet boltban is vásárolhatsz, de ha nem kapsz, házilag is olcsón elkészítheted. Ebben az esetben érdemes nagyobb mennyiségben betárazni belőle.

Hamis mikrós karamell

Hozzávalók 4 személyre

A sűrített tejhez:

  • 1 l zsíros tej
  • 30 dkg cukor

A karamellhez:

  • 50 dkg étcsoki
  • 40 dkg sűrített tej (1 doboz)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem tubusos sűrített tejet használsz, időt kell szánnod ennek az elkészítésére. Egy lábosba kanalazd bele a cukrot, és öntsd fel tejjel. Nagy lángon forrald fel, majd azonnal vedd a hőfokot kicsire, és így gyöngyöztesd. Másfél óra alatt, időnként megkeverve főzd össze. Akkor jó, ha a színe megbarnult, az állaga pedig besűrűsödött. Ekkor szűrd át, és tedd lezárható üvegbe. Hűtőben hat hétig is eláll.

A karamellhez kenj ki vajjal egy edényt, és béleld ki sütőpapírral is. A feldarabolt csokit és a sűrített tejet öntsd össze egy magasabb falú edényben, és magas hőfokon egy perc alatt melegítsd őket össze. Amikor kivetted, hagyd állni egy percig, majd keverd egyneműre. Ha még darabos, tedd vissza a mikróba fél percre. Add hozzá a vaníliakivonatot, és egyengesd el az előkészített edényben. Várd meg, amíg megszilárdul, utána szeleteld. Legjobb, ha a hűtőbe teszed egy órára. Ha megdermedt, vágd négyzet alakú szeletekre. Ilyenkor már nem igényel hűtést.

A retróédességek rajongói ezt a csokis-kekszes sütit is imádni fogják.

Isteni csokis-kekszes édesség sütés nélkül: tejmentes recept

Ha valamilyen okból nem eszel tejterméket, akkor sem kell lemondanod a desszertekről, a legtöbbet mentesen is elkészítheted, mint az alábbi extra csokisat is!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: EasyBuy4u / Getty Images

Ezt is szeretjük