Ropogós házi halrudacskák sütőben sütve - Így biztosan tudod, miből készül

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez nem íztelen massza, ez valódi hal! A házi, minőségi falatokért a gyerekek is rajongani fognak. Ha tepsiben sütöd, akkor is ropogós és aranybarna lesz a panír. A halrudak bundáját feldobhatod petrezselyemmel, parmezánnal vagy akár chilivel is. Érdemes egyszerre több adagot készíteni, mert panírozva a fagyasztóba is teheted.

15769617 84d9afb5183d5d7013554d7beee8475f wm

Halrudak sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tőkehalfilé
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A halat vágd fel kisebb, körülbelül három-négy centis csíkokra, majd öblítsd le vízzel, és papírtörlővel szárítsd meg. Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet öntsd egy tálba, és keverj hozzá sót, borsot. Egy másik edénybe a felvert tojás, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül. Dörzsöld be kevés citrommal a halszeleteket, majd bundázd be a megszokott módon. A végén jól nyomkodd rá a zsemlemorzsát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, locsold meg kevés olajjal, és rakd bele a panírozott halrudakat. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd meg. Közben egyszer óvatosan fordítsd át. Vigyázz, ne sérüljön a bunda, és ne essen szét a hal.

15769655 a2644296d572dca7a06323023d32b1f9 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük