Fűszeres halfilé sörtésztában: tippek a tökéletes bundához
Ha böjt, akkor hal minden mennyiségben. Készítsd minél változatosabban, ropogós sörtésztában fantasztikus!
A böjti péntekeken a vallásos emberek nem esznek húst, halat viszont igen. A fűszeres, sörtésztás halfilé mindig remek választás. A különleges bundát gyorsan és egyszerűen elkészítheted. Ha lisztbe is beforgatod a halszeletet, jobban rátapad a sörtészta. A bundát kedvenc zöldfűszereddel még feldobhatod. Kínálhatod úgy, mint az angolok, krumplival, esetleg rizzsel vagy salátával. Citrommal és házi készítésű, hideg kapros-tejfölös öntettel még ízletesebb.
Halfilé sörtésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg halfilé
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1.5 dl sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0.5 mokkáskanál bors
Elkészítés:
Vágd a halfilét vékony szeletekre vagy vastagabb csíkokra, mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és sózd be. Ropogósabb lesz a bunda, ha a tészta hozzávalói hidegek. Így érdemes az alapanyagokat felhasználás előtt jól lehűteni. Keverd össze egy tálban a lisztet, a tojást, a sört, a sót, a sütőport, a borsot és a zúzott fokhagymát. Dolgozd a masszát csomómentesre. Akkor jó, ha kicsit sűrűbb, mint a palacsintatészta. Ne keverd túl sokáig, mert akkor kimegy belőle a szénsav.
A halcsíkokat egyesével mártsd bele a sörtésztába, és süsd pirosra bő, forró olajban, oldalanként körülbelül három-négy perc alatt. Szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Tálalás előtt még megszórhatod aprított petrezselyemmel. A tészta előnye, hogy másnap is ugyanolyan finom, mint frissen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció