Rántott, fűszeres halfilé ropogós bundában: sütőben és olajban is megsütheted
Nagypénteken a hal az étkezések főszereplője. Bundázás előtt érdemes pácolni legalább egy kicsit, hogy még ízletesebb legyen.

Nagypéntek szigorú böjti nap a keresztények számára, amikor háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni, továbbá kerülni kell a húsféléket. Ez alól csak a hal a kivétel, ami rántva mindig tökéletes. Ha citromot is teszel a páclébe, kevésbé fogod érezni a mellékízét. Töröld a halat szárazra, mielőtt bepanírozod, különben ledobja a bundáját. Köretnek tökéletes hozzá a krumpli bármilyen formában, továbbá salátával is tálalhatod.
Halfilé ropogós bundában
Hozzávalók
- 60 dkg halfilé
- 15 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- majoránna
- olívaolaj
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halat mosd meg, ha szükséges, szeleteld fel. Az olívaolajat keverd össze zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd dörzsöld be vele a szeleteket, és tedd fél órára a hűtőbe. Ezt követően jól csepegtesd le, törölgesd szárazra, majd panírozd be a megszokott módon. Először forgasd a halat lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába, a felesleget pedig jól rázd le.
Rakd forró olajba, és süsd minden oldalát aranybarnára, majd csepegtesd le papírtörlőn. Ha sütőben sütöd, rendezd a bundázott filéket tepsibe, spricceld meg olajjal, és 180 fokon süsd szép pirosra 20-25 perc alatt. Közben a szeleteket forgasd át.
A tojásfőzésnek is lehetnek titkai, amik húsvét előtt jól jönnek. Nem mindegy, hogy hány percig főzöd, és mikor pucolod meg.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció