A hagyományos frankfurti leves receptje: segít a másnapos gyomron
A gazdag, sűrű frankfurti leves kifejezetten jólesik, ha a szilveszteri bulin túl sokszor koccintottál.

A kelkáposztát a frankfurti levesben akkor is megeszed, ha amúgy nem rajongsz érte. Buli után különösen jól jön, hisz megnyugtatja a gyomrot, segít elviselhetőbbé tenni a másnapot. Érdemes krumplival gazdagítani, míg virsliből jó minőségűt válassz.
Frankfurti leves receptje
Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 4 db virsli
- 3 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál kömény
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A kelkáposztát vékonyan szeleteld fel, mosd meg, és rakd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tedd hozzá a kis darabokra vágott krumplit. Amikor felforr, ízesítsd sóval, borssal. Fedő alatt főzd 30-40 percig. Közben add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a vöröshagymát, a köményt és a majoránnát.
Amikor minden puha, mehet hozzá a karikákra szelt virsli. Közben a tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát és két merőkanálnyi főzőlevet keverj simára, öntsd a leveshez, és alaposan keverd el. Forrald össze pár perc alatt, majd kóstold meg. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tálaláskor még tehetsz hozzá tejfölt is.
A krumplileves minden formában finom. Hogy ne und meg, több variációt is mutatunk.