Hagymás házi krumplipüré: a legfinomabb köret hétvégére
A hagymás krumplipüré is akkor az igazi, ha lágy és krémes.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újíts egy kicsit a kedvelt köreten! A hagymás krumplipüré sült marha, sertés és csirke mellé is illik. Ha tejszínt vagy tejfölt is teszel hozzá, még krémesebb lesz. Ezt is mindenki imádja majd.

Hagymás krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, kockázd fel vagy vágd karikákra. Annyi sós vízben főzd meg, amennyi ellepi. Ha puha, szűrd le, és törd össze krumplinyomóval. Semmiképpen ne használj hozzá turmixot. A hagymát is pucold meg, vágd apróra.

Hevíts zsiradékot egy nagy lábasban vagy serpenyőben, és dinszteld meg a hagymát. Majd add hozzá az áttört krumplit. Mehet bele a vaj, annyi tej, amennyit felvesz, és keverd össze alaposan fakanállal. Közben ízlésed szerint szerecsendióval, borssal, sóval ízesítsd. Pirítsd még egy kicsit a krumplit, majd forrón tálald a hússal együtt.

Ezt is szeretjük