Hagymás, zöldfűszeres pillangócsirke: így még ropogósabbra sül
Az egészben sült, fűszeres csirke régi klasszikus, ezúttal azonban egy kicsit különlegesen készül.
A grillcsirke egyszerű fogás, mégis biztos vele a siker. Ha nem a megszokott módon készíted még omlósabbra, ropogósabbra sül, és a látvány is csábítóbb. A hagyma és a zöldfűszerek remek ízt adnak a húsnak.
Hagymás, zöldfűszeres pillangócsirke
Hozzávalók
- 1 db csirke egész
- 3 db vöröshagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 0.5 csokor pertezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A gerince mentén vágd félbe, és nyisd szét. A mellhús közepén lévő szegycsontot egy határozott mozdulattal roppantsd meg, és terítsd ki. Rakd a zsírral kikent tepsibe, majd jól sózd be. A vajat olvaszd fel, keverd össze kevés borssal és a zöldfűszerek felével, majd alaposan masszírozd bele a csirkébe. A hagymát és a citromot karikázd fel, pakold a csirke mellé, és a maradék zöldfűszert is tedd a tepsibe.
Önts a hús alá kevés vizet, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél óráig. Közben folyamatosan locsolgasd.
A sóágyon sült csirke is fenséges. Olyan lesz, mintha kemencében készülne az omlós hús.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció