Hagymás tepsis túrós galuska a sütőből, sok sajttal
Győzz elég nagy adagot csinálni belőle
A hagymás túrós galuskát nem csak egyszer fogod elkészíteni.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymás-túrós galuska annyira eltelít, hogy órákig jóllakottnak érezheted tőle magad. Még szalonnát is tehetsz a tetejére. Bár nem kalóriaszegény fogás, néha nyugodtan engedj a csábításnak. Készítsd el még ma este, majd a maradékot vidd magaddal ebédre.

Hagymás-túrós galuska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg fimomliszt
  • 30 dkg tehéntúró
  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg juhtúró
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl víz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A galuskához a tojást verd fel, keverd hozzá a lisztet, a tehéntúrót és a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a hideg vizet. Laza mozdulatokkal dolgozd össze. Nem kell sokáig keverni. Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, szaggasd bele a galuskákat. Ezt kanállal vagy nagy lyukú reszelő segítségével is megteheted. Több adagban főzd ki, hogy ne ragadjon össze a tészta. Amikor feljönnek a galuskák a víz tetejére, hagyd még őket főni egy-két percig. Majd szűrd le, csepegtesd le.

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Keverd össze a galuskával, és rendezd egy tűzálló tál aljába. Rakd rá a juhtúrót, majd a tejfölt. Reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben süsd össze 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük