Hagymás tepsis túrós galuska a sütőből, sok sajttal

Győzz elég nagy adagot csinálni belőle

A hagymás túrós galuskát nem csak egyszer fogod elkészíteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagymás-túrós galuska annyira eltelít, hogy órákig jóllakottnak érezheted tőle magad. Még szalonnát is tehetsz a tetejére. Bár nem kalóriaszegény fogás, néha nyugodtan engedj a csábításnak. Készítsd el még ma este, majd a maradékot vidd magaddal ebédre.

Hagymás-túrós galuska

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg fimomliszt
  • 30 dkg tehéntúró
  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg juhtúró
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl víz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A galuskához a tojást verd fel, keverd hozzá a lisztet, a tehéntúrót és a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a hideg vizet. Laza mozdulatokkal dolgozd össze. Nem kell sokáig keverni. Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, szaggasd bele a galuskákat. Ezt kanállal vagy nagy lyukú reszelő segítségével is megteheted. Több adagban főzd ki, hogy ne ragadjon össze a tészta. Amikor feljönnek a galuskák a víz tetejére, hagyd még őket főni egy-két percig. Majd szűrd le, csepegtesd le.

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Keverd össze a galuskával, és rendezd egy tűzálló tál aljába. Rakd rá a juhtúrót, majd a tejfölt. Reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben süsd össze 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük