Hagymás tepsis túrós galuska a sütőből, sok sajttal
Győzz elég nagy adagot csinálni belőle
A hagymás túrós galuskát nem csak egyszer fogod elkészíteni.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymás-túrós galuska annyira eltelít, hogy órákig jóllakottnak érezheted tőle magad. Még szalonnát is tehetsz a tetejére. Bár nem kalóriaszegény fogás, néha nyugodtan engedj a csábításnak. Készítsd el még ma este, majd a maradékot vidd magaddal ebédre.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg fimomliszt
  • 30 dkg tehéntúró
  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg juhtúró
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 dl víz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A galuskához a tojást verd fel, keverd hozzá a lisztet, a tehéntúrót és a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a hideg vizet. Laza mozdulatokkal dolgozd össze. Nem kell sokáig keverni. Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, szaggasd bele a galuskákat. Ezt kanállal vagy nagy lyukú reszelő segítségével is megteheted. Több adagban főzd ki, hogy ne ragadjon össze a tészta. Amikor feljönnek a galuskák a víz tetejére, hagyd még őket főni egy-két percig. Majd szűrd le, csepegtesd le.

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Keverd össze a galuskával, és rendezd egy tűzálló tál aljába. Rakd rá a juhtúrót, majd a tejfölt. Reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben süsd össze 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük