Hagymás, sörös, egészben sült csirke - Ettől az egy hozzávalótól még ropogósabb lesz
Senki nem jön rá a titokra, hogy mitől olyan isteni a hagymás-sörös csirke!
Még a legegyszerűbb sült csirkét is sokféleképpen elkészítheted. Variáld néha kicsit, locsolgasd sörrel, és tedd pikánsabbá vöröshagymával. Fantasztikusan omlós, szaftos lesz, a bőre pedig ropogós. Biztos, hogy megnyalod mind a tíz ujjadat. Jól illik hozzá a vegyes zöldségköret.
Hagymás-sörös csirke
Hozzávalók
- 1.5 kg grillcsirke
- 2 dl sör
- 10 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál rozmaring aprított
- 1 teáskanál kakukkfű aprított
- 1 teáskanál sütőpor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Sózd meg jól kívül, belül. A vajat olvaszd fel, keverd össze a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a borssal, a sütőporral, utóbbitól különösen ropogós lesz.
Fektesd a csirkét tepsibe, dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel, óvatosan nyúlj be a bőre alá is. Rakj rá és köré hagymadarabokat, locsold meg sörrel, majd takard le fóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd egy órát, utána vedd le a fóliát, és pirítsd még 20 percig. Időnként locsolgasd a saját levével.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció