Póréhagymával és füstölt sonkával készült tepsis krumpli: palacsintatészta fogja össze
Így is isteni a tepsis krumpli! Most póréhagymát és füstölt sonkát tehetsz a rétegek közé.
A póréhagymával és füstölt sonkával készült tepsis krumpli valójában nem más, mint az édes francia süti, a clafoutis (ejtsd: ‘klafuti’) sós változata. A krumplis-hagymás rétegeket palacsintatészta tartja egyben, így egy sűrű, lepényhez hasonló egytálételt tehetsz az asztalra. Akár hónap végén is bátran előveheted ezt a receptet, mivel nem csak finom, de olcsó is.
Hagymás-sonkás tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg liszt
- 15 dkg füstölt sonka
- 4 dl tej
- 4 tojás
- 4 krumpli
- 1 póréhagyma
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit negyedóra alatt héjában főzd elő. Tedd hideg vízbe, hogy kihűljön, majd ha már kézbe tudod venni, hámozd meg és karikázd fel. A krumpliszeleteket pakold egy kivajazott tepsibe. A sonkát és a póréhagymát szeleteld fel és forgasd össze a krumplival.
A lisztből, a tejből és a tojásból keverj palacsintatésztát. Sózd és borsozd meg, majd öntsd a hagymás krumpli tetejére. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe 45 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy megpiruljon.
A póréhagyma és a krumpli párosa egy selymes levesben is jó működik együtt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept