Pikáns, hagymás, majonézes tojássaláta - Használd fel a maradék tojásokat
Az egyszerű alapanyagokból készülő tojássaláta finom krémes, húsvéti maradékból villámgyorsan elkészíthető.

- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »
- Eltávolítják a maradék sminket és a szennyeződéseket: hatékony szilárd arctisztítók árakkal, lelőhelyekkel »
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Ha a főtt tojást önmagában már unod, készíts belőle ízletes majonézes salátát. Újragondolva biztosan szívesen eszik belőle a család minden tagja. Kenyérre kenve tökéletes szendvicskrém, de akár tortillába is teheted, sőt köretként is számításba veheted. Nem hiányozhat belőle a hagyma, sajttal pedig még tartalmasabb.
Hagymás, majonézes tojássaláta
Hozzávalók
- 20 dkg tejföl
- 10 dkg sajt
- 6 db főtt tojás
- 3 szál újhagyma
- 3 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- cukor
Elkészítés:
A keményre főtt, megpucolt tojásokat és a sajtot vágd kisebb kockákra, és a felszeletelt újhagymával együtt rakd egy tálba. Keverd össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt, egy csipet sót, borsot, és ízlés szerint cukrot, majd az öntetet keverd alaposan össze. Kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd még egy kicsit.
Öntsd a tojásos keverékre, óvatosan keverd össze, majd tedd a hűtőbe tálalásig. Érdemes egy-két órát pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Próbáltad már a retket fűszeresen, sütve? Ha nem, épp itt az ideje, könnyű köretnek is tökéletes!
Még több recept