Majonézes krumplisaláta sok hagymával - Sültek mellé vagy magában is tökéletes
A sok hagymával készült majonézes krumplisaláta egyszerűen elkészíthető, mégis ünnepi étel.

A majonézes krumplival kevés a munka, mégis előző nap neki kell állni, ugyanis akkor a legfinomabb, ha legalább egy éjszakát pihen a hagymás, ecetes páclében. Másnap öt perc alatt összedobható házi tartármártásba forgasd. Az alábbi recept négy személyre szól, ha sok vendégnek készíted, nyugodtan duplázd vagy háromszorozd a mennyiséget.
Hagymás, majonézes krumplisaláta receptje
Hozzávalók 4 személyre
A krumplihoz
- 50 dkg krumpli
- 2.5 dl víz
- 1.5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál 10 százalékos ecet
- 1 nagy lila hagyma
Az öntethez
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 csokor petrezselyem
- bors
- só
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, szeleteld fel és sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, tedd egy nagyobb tálba, és várd meg, amíg kihűl. Ha már nem meleg, aprítsd fel a lila hagymát, és add a krumplihoz. Egy kisebb edényben keverd össze a vizet az ecettel és a cukorral, öntsd a hagymás krumplira, keverd össze, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap készítsd el az öntetet. A tejfölt keverd el alaposan a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a sóval, a borssal és az aprított petrezselyemmel. A krumplit és a hagymát szűrőlapáttal szedd ki az ecetes léből, csepegtesd le, és forgasd a mártásba. Tálalásig tedd vissza a hűtőbe.
A tejfölös-majonézes öntet tényleg bármilyen zöldséggel jól működik - ez az orosz céklasaláta is tőle lesz krémes.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció