Majonézes krumplisaláta sok hagymával - Sültek mellé vagy magában is tökéletes
A sok hagymával készült majonézes krumplisaláta egyszerűen elkészíthető, mégis ünnepi étel.

majonezes krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A majonézes krumplival kevés a munka, mégis előző nap neki kell állni, ugyanis akkor a legfinomabb, ha legalább egy éjszakát pihen a hagymás, ecetes páclében. Másnap öt perc alatt összedobható házi tartármártásba forgasd. Az alábbi recept négy személyre szól, ha sok vendégnek készíted, nyugodtan duplázd vagy háromszorozd a mennyiséget.

Hagymás, majonézes krumplisaláta receptje

Hozzávalók 4 személyre:

A krumplihoz

  • 50 dkg krumpli
  • 2.5 dl víz
  • 1.5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál 10 százalékos ecet
  • 1 nagy lila hagyma

Az öntethez

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, szeleteld fel és sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, tedd egy nagyobb tálba, és várd meg, amíg kihűl. Ha már nem meleg, aprítsd fel a lila hagymát, és add a krumplihoz. Egy kisebb edényben keverd össze a vizet az ecettel és a cukorral, öntsd a hagymás krumplira, keverd össze, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap készítsd el az öntetet. A tejfölt keverd el alaposan a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a sóval, a borssal és az aprított petrezselyemmel. A krumplit és a hagymát szűrőlapáttal szedd ki az ecetes léből, csepegtesd le, és forgasd a mártásba. Tálalásig tedd vissza a hűtőbe.

A tejfölös-majonézes öntet tényleg bármilyen zöldséggel jól működik - ez az orosz céklasaláta is tőle lesz krémes.

Ezt is szeretjük