Régimódi hagymás, krumplis nudli spenóttal: köretként, egytálételként is kitűnő
A nudlit ne csak édesen, mákkal, dióval, lekvárral készítsd, a különféle sós változatok is étvágygerjesztőek. Próbáld ki karamellizált hagymával, friss spenóttal is!

hagymas-krumplis-nudli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nudli ugyanúgy krumplis tésztából készül, mint a szilvás gombóc. Lehetőleg sárga krumpliból készítsd, az újkrumpli nem jó hozzá. A liszt minőségétől függ, hogy mennyit kell használnod. Előfordulhat, hogy a receptben megadottnál egy-két kanállal több vagy keveseb lesz a tésztába. A karamellizált hagyma és a friss spenót kiváló feltét lehet, de szaftos húsokhoz is kínálhatod.

Hagymás, krumplis nudli

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál zsír

A tetejére

  • 20 dkg spenót
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd kisebb darabokra, és önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd át, majd amikor legalább langyosra hűl, add hozzá a lisztet, a zsírt, az egész tojást és a sót, majd jól gyúrd össze. Rugalmas tésztát kell kapnod. Nyújtsd ki, vágj széles csíkokat, amiket szabdalj pici nudli formára. 


Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a vékony csíkokra vágott hagymát, és karamellizáld meg 10-15 perc alatt. Egy nagy lábosban forralj vizet, dobj hozzá sót, rakj bele egy adag tésztát. Amikor feljönnek a nudlik a víz tetejére, főzd még egy-két percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Rakd a hagymához, forgasd össze, és kicsit süsd át a tésztát. Ízesítsd sóval, borssal, és friss spenóttal megszórva kínáld.  

A hagymás után a káposztás nudlit is érdemes kipróbáni, méghozzá jó borsosan. 

Ezt is szeretjük