Krémes fehérrépaleves sok hagymával: édes és fűszeres
Ahány zöldség, annyiféle krémleves. Próbáld ki ezt a fehérrépás, selymes változatot is!

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Aki egyszer rákapott a krémlevesekre, biztos, hogy legalább hetente az asztalára teszi valamelyik változatot. Gyorsak, egyszerűek, és számtalan módon variálhatóak. Általában a petrezselyemgyökeret emlegetjük fehérrépaként, ez a leves is abból készül. Az édes ízéhez jól passzol a hagyma, és különböző fűszerekkel még tovább fokozhatod az élvezetet. Bármelyik hétvégi ebéd bevezetőjeként vagy akár egy egyszerű vacsoraétel szerepében is megállja a helyét.
Hagymás fehérrépaleves
Hozzávalók
- 3 db közepes fehérrépa
- 2 db krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 db húsleveskocka
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál vaj
- snidling
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, párold meg a vajon, majd ha kész, add hozzá az átnyomott fokhagymát, és együtt kevergesd egy-két percig.
A fehérrépát és a krumplit hámozd meg, és szeleteld fel. Add a hagymához, nagy lángon pirítsd néhány percig, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd, borsozd, tedd hozzá a szerecsendiót, amikor pedig felforr, morzsold bele a leveskockát. Húsz perc alatt főzd puhára a répát és a krumplit. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Szórd meg apóra vágott snidlinggel, majd egy perc múlva húzd le a tűzről.
A zamatos cukkinikrémlevest is télen-nyáron elkészítheted. Friss bazsalikommal, sajttal kitűnő.
Még több recept