Hagymás, baconös serpenyős krumpli tejföllel leöntve: ínyenc köret vagy önálló fogás
Ne legyen egyhangú a sült krumpli! A minden jóval felturbózott változat laktató és különleges.
A sült krumpli is lehet sokféle, a vékonyra szelt hasáboktól a chipsen át a baconös, hagymás változatig. Utóbbi akár egytálételként is megállja a helyét, olyan laktató, és nem úszik az olajban. Fedő alatt párold, úgy hamarabb megpuhul, majd a végén pirítsd egy kicsit, hogy ropogós legyen.
Hagymás, baconös serpenyős krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 25 dkg bacon
- 1 csokor újhagyma
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és vágd kisebb darabokra. Ha a héja nem túl csúnya, nem szükséges megpucolni. A bacont szeld kisebb darabokra, és egy serpenyőben vagy öntöttvas edényben pirítsd meg. Szedd ki a szalonnadarabokat, majd tedd bele a krumplit, sózd, borsozd, és locsolj rá kevés olajat. Először magasabb hőfokon süsd, majd vedd kisebbre a lángot. Fedő alatt süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
Időnként kevergesd vagy rázogasd meg a serpenyőt. A sütési idő függ a krumpli fajtájától és nagyságától is. Akkor jó a krumpli, ha a héja aranybarna, a belseje pedig puha. A vége felé szórd meg apróra vágott zöldhagymával, majd tálalás előtt tedd rá vissza a bacont, és locsold meg tejföllel.
Ha szívesen kipróbálsz krumplis újdonságokat, a franciák híres gratinját se hagyd ki!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció