Laktató hagymaleves ropogós, sajtos bagettel: immunerősítőnek is kitűnő
A gőzölgő, aranybarna hagymaleves csupa egyszerű hozzávalóból készül, mégis mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.
A hagymaleves régen a szegények kedvence volt, ma pedig elit éttermek étlapjain is megtalálható csodás íze miatt. Arról nem beszélve, hogy a hagyma tele van vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, így rendszeres fogyasztása segít a betegségek megelőzésében. A franciák egyenesen imádják. Sőt, a legenda szerint XV. Lajosnak köszönhetjük az isteni levest, ami sajtos bagettel még finomabb és tartalmasabb.
Hagymaleves sajtos bagettel
Hozzávalók
- 4 fej vöröshagyma
- 1 db póréhagyma
- 8 dkg sajt
- 5 dl fehérbor
- 2 db bagett
- 1 l húsleves
- vaj
- 1 evőkanál liszt
- só
- morzsolt kakukkfű
- bors
Elkészítés:
A kétféle hagymát pucold meg, és vágd vékony karikákra. A vajat olvaszd fel, dobd rá a hagymát, és párold 15 percig, közben kevergesd meg. Amikor jól megfonnyad, és aranybarnává válik, szórd rá a lisztet, azzal is süsd egy-két percig, majd öntsd fel a borral és a levessel. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és főzd kis lángon 20 percig.
Közben a bagettet szeleteld fel, rakd egy tepsibe, szórd meg reszelt sajttal, és süsd aranyszínűre 200 fokon. A tetejére szórd a reszelt sajtot. Amikor elolvad, kiveheted a sütőből.
Oszd el a levest tálkákba vagy tányérokba, és a sajtos bagettel együtt kínáld.
A hagyma felkarikázva, rántva, mártogatóssal is fantasztikus csemege.
Sajttal töltött, rántott hagymakarika – A nyúlós sajttól még finomabb lesz
A rántott hagyma még izgalmasabb lesz, ha sajtot is sütsz bele, a belsejében finoman megolvad.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció