Extra ropogós hagymakarika tejfölös bundában, tepsiben sütve
Megújul a hagymakarika, ezúttal tejfölös bundát kap, és alig kell hozzá olaj.
Ha tejfölös masszába forgatod a hagymakarikákat, vastagabb lesz a panír, ropogósabb a végeredmény. Egyétek mártogatósokkal. A zsemlemorzsát feldobhatod még reszelt parmezánnal.
Hagymakarika tejfölös bundában
Hozzávalók
- 4 db közepes vöröshagyma
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- só
- bors
- olaj
- parmezán
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, öblítsd le, és vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre, ezeket pedig szedd gyűrűkre. Üsd egy tálba a tojást, add hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és egy evőkanál lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. A maradék lisztet szitáld egy tálba, a zsemlemorzsát pedig rakd egy másik edénybe, szórhatsz hozzá parmezánt is.
A hagymakarikákat forgasd lisztbe, majd mártsd a tésztába, és szórd meg zsemlemorzsával. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Közben óvatosan forgasd át a hagymakarikákat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept