Régimódi kelt szilvás süti sok habbal a tetején - Minden szezonban többször elkészítjük

Az illatos, omlós tésztájú, habos szilvás süti igazi nagyiféle édesség, amivel képtelenség betelni.

Régimódi kelt szilvás süti sok habbal a tetején - Minden szezonban többször elkészítjük
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A puha, omlós tészta a fahéjas, cukros szilvaszeletekkel és a vastag habréteggel igazán mesés. Ennek a sütinek a receptje generációról generációra öröklődik, és augusztusban, szeptemberben ez a nagy családi kedvenc. Ha teheted, kemencében süsd meg. A többi kelt tésztához hasonlóan ez a csodás édesség is frissen a legfinomabb.

Habos szilvás süti

Hozzávalók 16 szelethez

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

Töltelék

  • 70 dkg szilva
  • 8 dkg cukor
  • fahéj

Tetejére

  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojássárga
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd rakj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj tíz percig, amíg jól felfut, tehát habos lesz, és megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztőt. Dolgozd hozzá a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, végül a felolvasztott vajat is. Dagaszd meg a tésztát, majd amikor összeáll, szép fényes, takard le, és várd meg, amíg a duplájára nő. Ez körülbelül 45 perc.

 

Kelesztés után rakd lisztezett felületre, és nyújtsd akkorára, mint a tepsid. A szilvát mosd meg, magozd ki, a nagyobbakat akár negyedelheted is, majd nyomkodd a tésztába. Szórd meg fahéjas cukorral, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. A tojásfehérjékből verj kemény habot, a cukrot több adagban keverd hozzá, és öntsd hozzá a citromlevet. Simítsd a megsütött tésztára, majd tedd vissza a sütőbe pár percre, míg megpirul.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük