Omlós meggyes pite nagy adag habbal a tetején: így lesz tökéletes

Ilyen a meggyes pite luxuskivitelben: könnyű, habos, a töltelék pedig jó vastag.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ideje felhasználni a még fagyasztódban lévő meggyet, hisz közeleg az új szezon. Ebbe a habos pitébe tökéletes lesz. Igazi nagyiféle édesség, melyből nincs kispórolva az alapanyag. A hab csak fokozza az élvezetet. Nincs benne semmi ördöngösség, a végeredmény mégis extra.

habos-meggyes-pite

Habos meggyes pite

Hozzávalók

Tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet
  • 0.5 db citrom

Töltelékhez

  • 70 dkg meggy
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara

Habhoz

  • 10 dkg cukor
  • 5 db tojásfejérje
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, a tojássárgáját, a kis darabokra vágott, hideg vajat, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Gyúrd addig, amíg teljesen összeáll a tészta. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Közben a meggyet mosd meg, vagy a befőttet csepegtesd le, ha szükséges, magozd ki. Nyomkodd ki a levét, nehogy eláztassa a tésztát. Keverd hozzá a cukrot, és szórd meg búzadarával.
 

Pihentetést követően a tésztát vedd ki a fóliából, lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki. A tepsit kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és igazgasd bele a tésztát úgy, hogy legyen pereme is. Szurkáld meg villával, hogy ne púposodjon fel, és rakd rá a meggyes tölteléket. Előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Húzd ki a sütőből, kend rá vastagon a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-12 percig. Ha szükséges, szárítsd még a habot 150 fokon. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.

habos-meggyes-pite-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük