Omlós meggyes pite nagy adag habbal a tetején: így lesz tökéletes
Ilyen a meggyes pite luxuskivitelben: könnyű, habos, a töltelék pedig jó vastag.

Omlós meggyes pite nagy adag habbal a tetején: így lesz tökéletes
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ideje felhasználni a még fagyasztódban lévő meggyet, hisz közeleg az új szezon. Ebbe a habos pitébe tökéletes lesz. Igazi nagyiféle édesség, melyből nincs kispórolva az alapanyag. A hab csak fokozza az élvezetet. Nincs benne semmi ördöngösség, a végeredmény mégis extra.

Habos meggyes pite

Hozzávalók:

Tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • 0.5 db citrom

Töltelékhez

  • 70 dkg meggy
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara

Habhoz

  • 10 dkg cukor
  • 5 db tojásfejérje
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, a tojássárgáját, a kis darabokra vágott, hideg vajat, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Gyúrd addig, amíg teljesen összeáll a tészta. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Közben a meggyet mosd meg, vagy a befőttet csepegtesd le, ha szükséges, magozd ki. Nyomkodd ki a levét, nehogy eláztassa a tésztát. Keverd hozzá a cukrot, és szórd meg búzadarával.
 

Pihentetést követően a tésztát vedd ki a fóliából, lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki. A tepsit kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és igazgasd bele a tésztát úgy, hogy legyen pereme is. Szurkáld meg villával, hogy ne púposodjon fel, és rakd rá a meggyes tölteléket. Előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Húzd ki a sütőből, kend rá vastagon a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-12 percig. Ha szükséges, szárítsd még a habot 150 fokon. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük