Habos, almás-rebarbarás süti: a tészta egyszerű és finom omlós
Az almás-rebarbarás sütiben tökéletesen harmonizálnak az édes és savanykás ízek. A hab pedig még vonzóbbá teszi az omlós tésztát.

habos-almas-rebarbaras-suti
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Szupernőies nyári szoknyák, testalkat szerint: széles csípőre és rövid lábakra is van jó fazon »

Ínycsiklandó fehérjeturmix, amitől egész nap pörög az anyagcsere »

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rebarbara egy kicsit még mindig egzotikus növénynek számít, pedig könnyű beszerezni, sőt, termeszteni is. Vitamintartalma magas, viszont alig van benne kalória. Kicsit savanykás, így jól illik az édes tésztákba. Érdemes almát vagy epret is rakni hozzá. A habhoz a tojások fehérjét tárold a hűtőben, mert hidegen sokkal könnyebb felverni. 

Habos, almás-rebarbarás süti

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 3 db alma
  • 6 szál rebarbara
  • 1 db citrom

A tetejére

  • 4 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd fel kis kockákra. Locsold meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. A rebarbarát tisztítsd meg, a külső részét húzd le éles késsel, és vagdosd fel két centis darabokra. A tésztához habosítsd a vajat a cukorral és a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját és kanalanként a tejfölt is. A lisztet vegyítsd a sóval és a sütőporral, majd forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát, és simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy közepes nagyságú tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 30-35 percig. 

 

A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, közben add hozzá a kétféle porcukrot. Kanalazd a habot a sütemény tejére, majd egyenletesen simítsd el. Told vissza a sütőbe, mérsékeld kicsit a hőfokot, és süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. Hagyd a tésztát a tepsiben kihűlni, majd tálalás előtt vízbe mártott késsel szeleteld fel. 
Az eper és a rebarbara is nagyon illik egymáshoz. A klasszikus, omlós pitét pedig rácsozhatod is. 

Ezt is szeretjük