Habos, almás-rebarbarás süti: a tészta egyszerű és finom omlós

Az almás-rebarbarás sütiben tökéletesen harmonizálnak az édes és savanykás ízek. A hab pedig még vonzóbbá teszi az omlós tésztát.

Habos, almás-rebarbarás süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rebarbara egy kicsit még mindig egzotikus növénynek számít, pedig könnyű beszerezni, sőt, termeszteni is. Vitamintartalma magas, viszont alig van benne kalória. Kicsit savanykás, így jól illik az édes tésztákba. Érdemes almát vagy epret is rakni hozzá. A habhoz a tojások fehérjét tárold a hűtőben, mert hidegen sokkal könnyebb felverni. 

Habos, almás-rebarbarás süti

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 3 db alma
  • 6 szál rebarbara
  • 1 db citrom

A tetejére

  • 4 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd fel kis kockákra. Locsold meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. A rebarbarát tisztítsd meg, a külső részét húzd le éles késsel, és vagdosd fel két centis darabokra. A tésztához habosítsd a vajat a cukorral és a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját és kanalanként a tejfölt is. A lisztet vegyítsd a sóval és a sütőporral, majd forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát, és simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy közepes nagyságú tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 30-35 percig. 

 

A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, közben add hozzá a kétféle porcukrot. Kanalazd a habot a sütemény tejére, majd egyenletesen simítsd el. Told vissza a sütőbe, mérsékeld kicsit a hőfokot, és süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. Hagyd a tésztát a tepsiben kihűlni, majd tálalás előtt vízbe mártott késsel szeleteld fel. 
Az eper és a rebarbara is nagyon illik egymáshoz. A klasszikus, omlós pitét pedig rácsozhatod is. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük