Gyümölcsös mascarponekehely csokiforgáccsal

Ölni tudnál egy kis édességért? Az egyszerűség és gyorsaság jelszavával készíts mascarponés krémet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös mascarponekrém gyorsan elkészül, és finom. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, olyan gyümölccsel bolondíthatod meg, amilyennel csak szeretnéd, télen mirelitből, nyáron frissből.

Nagyon mutatós édesség, melyet akkor is könnyedén el tudsz készíteni, ha abszolút semmi tapasztalatod nincs a konyhában.

Próbáld ki receptünket, és dobj össze egy rendkívül egyszerű desszertet a nap bármelyik szakában!

Gyümölcsös mascarponekrém mirelitből

Hozzávalók:

  • 20 ml 100%-os narancslé
  • 20 dkg mirelit erdei gyümölcs
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg tehéntúró
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál csokireszelék
  • 2 evőkanál citromlé

A mirelit gyümölcsöt vedd ki a mélyhűtőből, és hagyd, hogy kiengedjen.

A túrót egy villa segítségével törd össze. Add hozzá a mascarponét és a porcukrot, majd a citrom- és narancslével keverd teljesen csomómentesre.

Az erdei gyümölcs felét keverd bele a krémbe. Vegyél elő egy magas poharat, és a felébe simíts krémet. Szórj rá gyümölcsöt, majd rétegezz még egy sor krémet. Az egész tetejét szórd meg csokireszelékkel, és már fogyaszthatod is.

Ebben az édességben az a jó, hogy szinte bármilyen gyümölccsel elkészítheted, például összetört banánnal, és a tetejét is megszórhatod azzal, amit otthon találsz, például mandulaforgáccsal, darabos mogyoróval vagy müzlivel.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

csokis kekszke
  • csokoládé
  • csoki

25 perces csokis süti

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük