Pillekönnyű gyümölcsös túrógombóc

Jobb, mint a sima változat

Ha egyszer megkóstolod, máskor is gyümölccsel készíted majd az isteni túrógombócot.

A túrógombóc önmagában is fantasztikus desszert, hát még, ha a kedvenc idénygyümölcsödet is belecsempészed. Eperrel, málnával, barackkal is fantasztikus. Lekvárral, öntettel leborítva pedig felülmúlhatatlan.

Gyümölcsös túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 7 evőkanál búzadara
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • fél citrom

Forgatáshoz

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • fahéjas porcukor
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót nyomkodd meg egy villával, majd keverd össze a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával. A tojásfehérjét verd fel, és óvatosan forgasd a túrós masszába. Fedd le, és rakd a hűtőbe legalább fél órára.

A pihentetést követően tégy fel vizet forrni. Amíg melegszik, a zsemlemorzsát pirítsd meg kevés vajon, és húzd félre. A túrós masszából formázz kis gombócokat úgy, hogy mindegyik közepébe nyomkodj apró gyümölcsöket. Ha lobog a víz, rakd bele a gombócokat, mérsékeld a lángot, és főzd addig, amíg  feljönnek a felszínre. Utána szedd ki őket, csepegtesd le, majd forgasd a pirított zsemlemorzsába. Tálaláskor szórd meg a túrógombócokat fahéjas porcukorral.

15791489 1b4c8e955cd48ac0a3604b4faff84a89 wm
Ezt is szeretjük