Gyors tejfölös piskóta gyümölccsel megszórva: nemcsak magas, puha is
A gyümölcsös-tejfölös piskótával a házi sütik rajongóit biztosan elbűvölöd.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagyományos piskóta helyett próbáld ki a gyümölcsös, tejfölös változatot. Hamar elkészül, és még finomabb. Attól nem kell tartanod, hogy száraz lesz a tészta. 

A tejfölös piskótába szinte bármilyen gyümölcsöt tehetsz, meggyel, cseresznyével, barackkal, áfonyával különösen finom. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd lisztbe.

Gyümölcsös-tejfölös piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg gyümölcs
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés ideje: 40 perc

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd jól össze a kétféle cukorral és a vajjal. Rakd hozzá a tejfölt, végül felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a fehérjét. Ha a massza homogén, tedd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és simítsd el. Szórd meg a gyümölccsel.

Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd körülbelül 30 percig. Ha a teteje túl hamar kezd pirulni, takard be alufóliával. Amikor a tészta elválik az edény falától, biztosan elkészült. Ha kihűl, szórd meg porcukorral, és szeleteld fel tetszés szerint.

Blog.hu ajánló