Krémes tejberizs friss gyümölcsökkel: ezekkel az arányokkal mindig tökéletes
A tejberizst önmagában is mindenki imádja, hát még friss gyümölcsökkel felturbózva.

A tejberizsre soha nem tudunk ráunni. Akár desszertként, akár vacsorára jól jön. Gyermekkorunk kedvenc édessége akkor lesz tökéletes, ha kerek szemű rizst használsz. Mosd át alaposan, így eltávolíthatod a szemek felszínére lerakódó keményítőt, és nem ragad le. A tej egy része helyett tejszínt is használhatsz.
Gyümölcsös tejberizs receptje
Hozzávalók
- 3 db barack
- 20 dkg rizs
- 20 dkg áfonya
- 8 dl tej
- 2 dl víz
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- fahéj
Elkészítés:
A rizst jó alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A vizet öntsd rá, és tedd fel főni. Amikor magába szívja a folyadékot, fokozatosan mehet hozzá a tej, keverd hozzá a kétféle cukrot, a sót, majd add hozzá a vajat. Gyakran kevergetve, kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Amikor a rizs puha, minden folyadékot magába szív, és megfelelő az állaga, húzd le a tűzről. Adagold kisebb tálkákba. A gyümölcsöket mosd meg, a barackokat vágd szeletekre, és az áfonyával együtt rakd a tejberizsre, majd szórd meg fahéjjal.
A barack az édes, ropogós morzsasütibe is kiváló. Ezt a csodás édességet elhibázni sem tudod.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept