Krémes tejberizs friss gyümölcsökkel: ezekkel az arányokkal mindig tökéletes
A tejberizst önmagában is mindenki imádja, hát még friss gyümölcsökkel felturbózva.

gyumolcsos-tejberizs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejberizsre soha nem tudunk ráunni. Akár desszertként, akár vacsorára jól jön. Gyermekkorunk kedvenc édessége akkor lesz tökéletes, ha kerek szemű rizst használsz. Mosd át alaposan, így eltávolíthatod a szemek felszínére lerakódó keményítőt, és nem ragad le. A tej egy része helyett tejszínt is használhatsz. 

Gyümölcsös tejberizs receptje

Hozzávalók:

  • 3 db barack
  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg áfonya
  • 8 dl tej
  • 2 dl víz
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst jó alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A vizet öntsd rá, és tedd fel főni. Amikor magába szívja a folyadékot, fokozatosan mehet hozzá a tej, keverd hozzá a kétféle cukrot, a sót, majd add hozzá a vajat. Gyakran kevergetve, kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Amikor a rizs puha, minden folyadékot magába szív, és megfelelő az állaga, húzd le a tűzről. Adagold kisebb tálkákba. A gyümölcsöket mosd meg, a barackokat vágd szeletekre, és az áfonyával együtt rakd a tejberizsre, majd szórd meg fahéjjal. 
A barack az édes, ropogós morzsasütibe is kiváló. Ezt a csodás édességet elhibázni sem tudod.

Ezt is szeretjük