Habkönnyű gyümölcsös pite
A széle ropogós, a közepe krémes
Ez a gyümölcsös pite nem más, mint a franciák megunhatatlan kedvence, az isteni clafoutis.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár az eredeti recept szerint ez a tejes, gyümölcsös pite magozatlan cseresznyéből készül, szinte bármilyen gyümölccsel isteni. Az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Az is megkönnyíti a dolgodat, hogy csak bögre kell a méricskéléshez. Ne lepődj meg, az íze nagyon hasonlít a palacsintáéra.

Gyümölcsös pite

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 3 bögre cseresznye
  • 6 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre tejszín
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot habosítsd ki a tojással. Add hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, öntsd hozzá fokozatosan a tejszínt. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tejet kis adagokban keverd hozzá, és dolgozd csomómentesre. A palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod.

Egy tepsit kenj ki vajjal. Szórd bele a cseresznyét, és keverd össze a pálinkával. Öntsd rá egyenletesen a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Még melegen tálald, és a végén szórd meg kevés fahéjas vagy vaníliás porcukorral, esetleg kínálj hozzá fagyit.

Ezt is szeretjük