Habkönnyű gyümölcsös pite
A széle ropogós, a közepe krémes
Ez a gyümölcsös pite nem más, mint a franciák megunhatatlan kedvence, az isteni clafoutis.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az eredeti recept szerint ez a tejes, gyümölcsös pite magozatlan cseresznyéből készül, szinte bármilyen gyümölccsel isteni. Az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Az is megkönnyíti a dolgodat, hogy csak bögre kell a méricskéléshez. Ne lepődj meg, az íze nagyon hasonlít a palacsintáéra.

Gyümölcsös pite

Hozzávalók 24 szelethez

  • 3 bögre cseresznye
  • 6 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre tejszín
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot habosítsd ki a tojással. Add hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, öntsd hozzá fokozatosan a tejszínt. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tejet kis adagokban keverd hozzá, és dolgozd csomómentesre. A palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod.

Egy tepsit kenj ki vajjal. Szórd bele a cseresznyét, és keverd össze a pálinkával. Öntsd rá egyenletesen a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Még melegen tálald, és a végén szórd meg kevés fahéjas vagy vaníliás porcukorral, esetleg kínálj hozzá fagyit.

Ezt is szeretjük