Puha piskóta bogyós gyümölcsökkel: málna, szeder és áfonya is kerülhet a tésztába
Egészen más lesz az egyszerű piskótatészta, ha bogyós gyümölcsökkel ízesíted.

gyumolcsos piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös piskóta egyszerű, hagyományos technikával készült, puha és omlós édesség. Készítheted málnával, szederrel, áfonyával vagy vegyesen is. Ha nem kapsz már friss gyümölcsöt, a fagyasztott keverék is tökéletes hozzá.

Gyümölcsös piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya stb.)
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Amikor már megnőtt, kanalanként adagold hozzá a cukor felét, és így verd tovább egészen fényesre. A tojássárgákat keverd el a cukor másik felével, és robotgéppel, a legmagasabb sebességen keverd egy-két percig, amíg halvány és habos lesz. Először a cukros tojássárgát keverd fakanállal a tojáshabhoz, majd szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. A tésztát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. Oszd el a tetején a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöket, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, ekkor vedd ki, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

Piskótát japán módra, muffinformában is készíthetsz.

Ezt is szeretjük