Házi gyümölcsös mézes krémes
Ez tényleg puha lesz
Variálj kicsit a megszokott recepten, és szerezz még több új rajongót a gyümölcsös mézes krémessel!

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

12 modell, aki elmúlt 40 és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes tészta és a krém tökéletesen harmonizál a fanyar gyümölccsel. Érdemes a süteményt egy-két nappal előbb elkészíteni, hogy jól megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz rá, és tálalás előtt nyomhatsz a tetejére tejszínt is.

Hozzávalók 30 szelethez:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 5 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez

  • 12 teáskanál búzadara
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • fél citrom

Tetejére

  • 20 dkg gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz felett főzd össze. Közben állandóan kevergesd. Ha langyosra hűl, add hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet, és gyúrd össze. Sima, jól nyújtható tésztát kell kapni. Ha túl kemény, adj hozzá egy-két kanál tejet.

Oszd a tésztát három-négy részre, formázz cipókat, és legalább fél órán át pihentesd letakarva. Ezt követően lisztes felületen nyújts vékony lapokat, és a tepsi hátulján, sütőpapíron süsd meg őket egyenként nyolc-tíz perc alatt 170 fokon. Akkor jó, ha zsemleszínű a tészta. Ne süsd túl, mert nem fog megpuhulni. Hagyd teljesen kihűlni.

A töltelékhez a tejet forrald fel a cukorral, majd szórd bele a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, add hozzá a cukorral habosított vajat. Ízesítsd a citrom reszelt héjával és levével, majd állítsd össze a sütit. A lapokat egyenként kend meg a krémmel, és helyezd őket egymásra. Tálalás előtt a tetejét ízlésesen rakd ki gyümölcsdarabokkal.

Blog.hu ajánló