Gyümölcsös, mascarponés vakondtúrás torta: belül fantasztikusan krémes
A vakondtúrás torta nem más, mint kakaós piskóta mascarponés krémmel töltve, igaz, kicsit extra kivitelben.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A vakondtúrás tortáért a gyerekek és a felnőttek egyaránt odavannak. A piskótába érdemes kevés olajat is keverni. A könnyű mascarponés krémet ezúttal bogyós gyümölcsök teszik még finomabbá. Amíg nem kapsz friss gyümölcsöket, mirelit málnát, áfonyát, meggyet is használhatsz.
Gyümölcsös, mascarponés vakondtúrás torta
Hozzávalók
A tésztához
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- 4 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A töltelék
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg bogyós gyümölcsök
- 5 dkg cukor
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, majd egyesével a tojássárgákat. Laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet, végül csorgasd hozzá az olajat. Egyengesd a homogén masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, körülbelül 15 centi átmérőjű tortaformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a piskótát. Ha a késre vagy a tűre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd vágd ketté úgy, hogy maradjon két centis pereme. Az egyik felét tedd félre, a másikat pedig a kezeddel morzsold össze, ez lesz a vakondtúrás teteje.
A krémhez a tejszínt verd habbá a porcukorral, majd forgasd hozzá a mascarponét, és dolgozd össze. A piskóta aljára tedd a gyümölcsöt, majd halmozd rá a krémet. Az összemorzsolt piskótával fedd be a tölteléket. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy a krém megdermedjen.
A klasszikus csokitorta is megunhatatlan desszert. A házi ráadásul nem émelyítő.
Még több recept