Gyors, mennyei kuglóf friss gyümölcsökkel: ezt a tésztát nem kell keleszteni
Ez a kuglóf nem száraz, pillanatok alatt összeállíthatod a tésztáját, a sok friss gyümölcstől pedig még csábítóbb.

gyumolcsos-kevert-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kuglóf az év minden szakában nagy népszerűségnek örvend. Nyáron a pikk-pakk összeálltítható, kevert változatot érdemes elkészíteni, így garantáltan nem izzadsz bele a munkába. Az édes tésztát feldobhatod a szezon kedvenceivel, málnával, áfonyával, szederrel, télen pedig mirelit gyümölcsökkel készítsd. 

Gyümölcsös kevert kuglóf

Hozzávalók:

  • 30 dkg bogyós gyümölcs
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a sárgákat habosítsd a vajjal és a kétféle cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját, a tejet és a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és fakanállal forgasd a tésztához. Végül szórd bele a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. 
 

A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon süsd 50-60 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Tehát szúrj a tésztába egy tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod. 
A mákos-citromos kuglóf szintén nagyon egyszerűen elkészíthető, puha finomság.

Ezt is szeretjük