
5 különleges gyümölcsleves
Néhány érdekesebb levesvariáció, nem megszokott gyümölcsökből, nem csak ünnepekre. Hűsítő csodák a nyári napokra.

A gyümölcsleves az egyik legjobb étek a melegben. Ha édességre vágysz, akkor is jó választás. Ami még mellette szól, hogy a legtöbb fajtáját pillanatok alatt összeütheted.
Ha nem elégedsz meg az egyszerű változatokkal, akkor bolondítsd meg pár csepp alkohollal. A hatás nem marad el.
Vörösboros meggyleves
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 6 dl víz
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 1 dl juharszirup
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- gyömbér
A gyömbért reszeld rá a kimagozott meggyre, majd öntsd rá a vörösbort, és kezdd el párolni. Mikor a meggyszemek berepednek, add hozzá a juharszirupot, majd öntsd fel a vízzel.
Forrald fel, add hozzá a hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a vaníliaaromát. Forrald fel újra, és lehűtve tálald.
Barackleves
Hozzávalók:
- 1 kg barack
- 5-6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 6-8 szem szegfűszeg
- 1 vaníliarúd
- citromlé
- 4-5 evőkanál liszt
- 2,5 dl tejföl
- 2 dl tejszín
A hámozott, kockára vágott barackot locsold meg citromlével, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Add hozzá a cukrot, a fűszereket, és kapard bele a vaníliát. Rövid ideig főzd a barackokat. A tejföllel és a liszttel habard be, majd a végén add hozzá a tejszínt is. Hidegen tálald.
Citromleves
Hozzávalók:
- 3-4 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 evőkanál barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 dl joghurt
- tej
- jég
A hozzávalókat tedd bele a turmixgépbe, és adj hozzá annyi tejet, hogy megfelelő mennyiséget kapj. A jeget is dobáld bele, majd turmixold össze, hogy homogén krémet kapj. Már le sem kell hűteni, rögtön tálalható.
Szilvaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 1 dl tejszín
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál méz
- 3 szem szegfűszeg
- só
A megmosott, kimagozott szilvát öntsd fel körülbelül 6 dl vízzel. Tedd hozzá a szegfűszeget és a sót. Forrald fel. Pár percnyi főzés után öntsd hozzá a lisztes tejszínt és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Add hozzá a darált diót, és forralj még egyet rajta. Hűtsd ki, és tálalásig tartsd a hűtőben.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Vörösboros ribizlileves
Hozzávalók:
- 6 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 50 dkg ribizli
- 10 dkg cukor
- 3 dl rozé bor
- 1 dl tejszín
- 1 dkg keményít
A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben tedd fel főni, majd amikor elfőtte a víz felét, szűrd le. 6 dl felforrt vízbe rakd bele a cukrot, egy csipet sót, öntsd hozzá a leszűrt fűszeres levet. Amikor felforrt, tedd bele a gyümölcsöt, a bort, és forrald újra fel. A tejszínben kikevert keményítővel sűrítsd be a levest, forrald össze, majd turmixold le. Hűtsd ki.
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves

- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek

- eper
- leves