5 különleges gyümölcsleves
Néhány érdekesebb levesvariáció, nem megszokott gyümölcsökből, nem csak ünnepekre. Hűsítő csodák a nyári napokra.
A gyümölcsleves az egyik legjobb étek a melegben. Ha édességre vágysz, akkor is jó választás. Ami még mellette szól, hogy a legtöbb fajtáját pillanatok alatt összeütheted.
Ha nem elégedsz meg az egyszerű változatokkal, akkor bolondítsd meg pár csepp alkohollal. A hatás nem marad el.
Vörösboros meggyleves
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 6 dl víz
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 1 dl juharszirup
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- gyömbér
A gyömbért reszeld rá a kimagozott meggyre, majd öntsd rá a vörösbort, és kezdd el párolni. Mikor a meggyszemek berepednek, add hozzá a juharszirupot, majd öntsd fel a vízzel.
Forrald fel, add hozzá a hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a vaníliaaromát. Forrald fel újra, és lehűtve tálald.
Barackleves
Hozzávalók:
- 1 kg barack
- 5-6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 6-8 szem szegfűszeg
- 1 vaníliarúd
- citromlé
- 4-5 evőkanál liszt
- 2,5 dl tejföl
- 2 dl tejszín
A hámozott, kockára vágott barackot locsold meg citromlével, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Add hozzá a cukrot, a fűszereket, és kapard bele a vaníliát. Rövid ideig főzd a barackokat. A tejföllel és a liszttel habard be, majd a végén add hozzá a tejszínt is. Hidegen tálald.
Citromleves
Hozzávalók:
- 3-4 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 evőkanál barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 dl joghurt
- tej
- jég
A hozzávalókat tedd bele a turmixgépbe, és adj hozzá annyi tejet, hogy megfelelő mennyiséget kapj. A jeget is dobáld bele, majd turmixold össze, hogy homogén krémet kapj. Már le sem kell hűteni, rögtön tálalható.
Szilvaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 1 dl tejszín
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál méz
- 3 szem szegfűszeg
- só
A megmosott, kimagozott szilvát öntsd fel körülbelül 6 dl vízzel. Tedd hozzá a szegfűszeget és a sót. Forrald fel. Pár percnyi főzés után öntsd hozzá a lisztes tejszínt és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Add hozzá a darált diót, és forralj még egyet rajta. Hűtsd ki, és tálalásig tartsd a hűtőben.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vörösboros ribizlileves
Hozzávalók:
- 6 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 50 dkg ribizli
- 10 dkg cukor
- 3 dl rozé bor
- 1 dl tejszín
- 1 dkg keményít
A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben tedd fel főni, majd amikor elfőtte a víz felét, szűrd le. 6 dl felforrt vízbe rakd bele a cukrot, egy csipet sót, öntsd hozzá a leszűrt fűszeres levet. Amikor felforrt, tedd bele a gyümölcsöt, a bort, és forrald újra fel. A tejszínben kikevert keményítővel sűrítsd be a levest, forrald össze, majd turmixold le. Hűtsd ki.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves