Pihe-puha túrós kuglóf: csupán 10 perc munka van vele

A túrós kuglóf tésztájának összeállítása gyerekjáték, és amilyen hamar elkészül, olyan gyorsan el is fogy.

Gyors túrós kuglóf receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van otthon kuglófformád, akár naponta újfajta süteményt varázsolhatsz az asztalra: van olyan kuglóf, amelyet keleszteni kell, van, amelyiket citrommal, naranccsal ízesíthetsz, illatos mázzal is bevonhatod őket. Ha azonban kevés időd van, egyszerűen keverd össze tíz perc alatt ezt a szaftos, omlós tésztát, és már tolhatod is a sütőbe.

Gyors túrós kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom reszelt héja
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat keverd habosra a sóval és a kétféle cukorral, majd egyenként üsd bele a tojásokat. A túrót villával törd össze, keverd el a citromhéjjal, és add a tojáshoz. A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen, öntsd bele a sütőport, majd az egészet nagy mozdulatokkal keverd a túrós masszához. Egy kuglófformát kenj ki vajjal, és hints meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és told a sütőbe annyi időre, hogy a beleszúrt villára már ne ragadjon rá a tészta. Ha kész, borítsd ki a formából, és csak akkor szeleteld fel, ha már kihűlt.

Kicsit hosszabb ideig készül, de nagyon finom édesség a Deák-kuglóf, amelyhez élesztőt is kell használni.

Ezt is szeretjük