Villámgyors, puha sajtos rúd: nem kell keleszteni, pihentetni
A gyorsan összeállítható sajtos rúd az egyik legbiztosabb megoldás, ha vendégeket vársz, és nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló.

gyors-sajtos-rud-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagyobb családi vagy baráti összejövetelek hosszú ideje elmaradhatatlan kelléke a sajtos rúd. Ez talán az egyik legegyszerűbb és legfinomabb változat. Nem kell bele élesztő, tehát dagasztás, kelesztés nélkül készül. Könnyen variálható, hisz a sajt mellé kerülhetnek a süti tetejére különféle magvak: mák, kömény- vagy szezámmag. Lezárt dobozban napokig friss marad.

Gyors sajtos rúd recept

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg vaj
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 db tojássárga
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • magok a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral. Add hozzá a kis darabokra vágott vajat, és kezdd összemorzsolni. Amikor már az egész jó morzsás, dolgozz hozzá annyi tejfölt, amennyi felvesz, és gyúrd hozzá a reszelt sajt felét is. Közepesen lágy tésztát kell kapni.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. A tészta tetejét kend meg a villával felvert tojással, majd szórd meg a maradék reszelt sajttal, ízlés szerint magokkal, esetleg még pluszsóval. Végül derelyevágóval vagy késsel vágd egyforma nagyságú csíkokra.

Rendezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt szép pirosra.

A sajtos rúd csavarva, baconnel, leveles tésztából is csábító és egyszerű. 

Ezt is szeretjük