Villámgyors, puha sajtos rúd: nem kell keleszteni, pihentetni
A gyorsan összeállítható sajtos rúd az egyik legbiztosabb megoldás, ha vendégeket vársz, és nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Rogán Cecília melltartó nélkül, kigombolt ingben: pikáns fotót posztolt a háromgyermekes üzletasszony
A nagyobb családi vagy baráti összejövetelek hosszú ideje elmaradhatatlan kelléke a sajtos rúd. Ez talán az egyik legegyszerűbb és legfinomabb változat. Nem kell bele élesztő, tehát dagasztás, kelesztés nélkül készül. Könnyen variálható, hisz a sajt mellé kerülhetnek a süti tetejére különféle magvak: mák, kömény- vagy szezámmag. Lezárt dobozban napokig friss marad.
Gyors sajtos rúd recept
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg sajt
- 20 dkg vaj
- 1.5 dl tejföl
- 1 db tojássárga
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- magok a tetejére
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral. Add hozzá a kis darabokra vágott vajat, és kezdd összemorzsolni. Amikor már az egész jó morzsás, dolgozz hozzá annyi tejfölt, amennyi felvesz, és gyúrd hozzá a reszelt sajt felét is. Közepesen lágy tésztát kell kapni.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. A tészta tetejét kend meg a villával felvert tojással, majd szórd meg a maradék reszelt sajttal, ízlés szerint magokkal, esetleg még pluszsóval. Végül derelyevágóval vagy késsel vágd egyforma nagyságú csíkokra.
Rendezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt szép pirosra.
A sajtos rúd csavarva, baconnel, leveles tésztából is csábító és egyszerű.
Még több recept