A legegyszerűbb sajtos pogácsa
Nem mindig a bonyolultabb a finomabb. Remek bizonyíték erre a gyors, puha sajtos pogácsa.
Ha nincs egy órád arra, hogy megvárd, amíg megkel a tészta, készíts gyors sajtos pogácsát. Tökéletes kiadós levesek, főzelékek mellé, és vendégvárónak is. Pocsayné Vincze Tünde a tésztába és a pogácsa tetejére is füstölt sajtot ajánl. Ha szereted, szezámmaggal is megszórhatod.
Gyors sajtos pogácsa
Hozzávalók 32 darabhoz
Tészta hozzávalói
- 80 dkg liszt
- 66 dkg tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- só
Tetejére
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
Elkészítés:
Öntsd egy nagy tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral, a sóval, majd mehet hozzá a tojás, az olvasztott vaj, a sajt és a tejföl. Az egészet jól gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha sima, rugalmas, de nem ragacsos. Szükség esetén liszttel keményebbé teheted, tejföllel pedig lágyíthatod.
Tedd a tésztát egy lisztezett, sík felületre, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Ha szeretnéd, a tetejét késsel rácsozd be. Egy felvert tojással kend le, majd szórd meg reszelt sajttal, és szaggasd ki a tésztát. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rakosgasd bele a pogácsákat. Arra ügyelj, hogy ne érjenek össze. Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció