Gyors rakott krumpli sajtos-tejszínes szósszal: nem hiányzik belőle a hús

Sajtos-tejszínes szósszal leöntve gyorsan készen lesz a rakott krumpli.

gyors rakott krumpli
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyors rakott krumpli ideális választás akkor, ha nincs időd kivárni, hogy az alapanyagok lassan érjenek össze a sütőben. Ebben a változatban nincs hús, a szószt viszont reszelt sajt gazdagítja. Mindenképp próbáld ki a klasszikus változatot és a paradicsomos-darált húsosat is!

Gyors rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forró vízben főzd keményre tíz perc alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy kihűljenek.

A krumplikat hámozd meg, karikázd fel, és forró vízben 8-10 perc alatt főzd elő őket. Nem baj, ha a közepük még nyers marad. Ha készen vannak, szűrd le, és egyengesd el őket egy kivajazott tepsiben. A kihűlt tojásokat pucold meg, felezed el, és keverd a krumplihoz.

A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a reszelt sajttal, a sóval, borssal és szerecsendióval. Forgasd össze a tepsiben várakozó krumplival, és told az egészet 220 fokos sütőbe nagyjából húsz percre. Amikor a krumpli ropogósra pirult, készen van. Tálald tejföllel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük