Gyors, egyszerű epres piskóta: pihe-puha lágy tészta sok gyümölccsel

A gyönyörű eperszemek minden sütit, így a könnyű piskótát is feldobják.

Gyors epres piskóta recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Most az epret is eperrel ennéd? Akkor ezt a mennyei piskótát süsd meg! A tészta az egyszerűség jegyében készül, és külön öröm, hogy már hazai epret tehetsz bele. A piskótába víz is kerül, így kevesebb tojás kell hozzá, mégis szép magas lesz. A gyümölcs miatt érdemes hozzá kevés sütőport is keverni hozzá. Fokozd az élvezetet tejszínnel!

Epres piskóta receptje

Hozzávalók

  • 35 dkg eper
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, közben fokozatosan add hozzá a kétféle cukrot. Egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd felváltva mehet hozzá a sütőporral vegyített liszt és a forró víz. Keverd simára a masszát. 

Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, rakd a tetejére a megmosott, feldarabolt epret, és told előmelegített sütőbe. Süsd a piskótát 170 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára, majd amikor már magas, és szép a színe, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
Kóstoltad már a tiramisu epres változatát? Könnyed, krémes és habos!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük