Gyors, egyszerű epres piskóta: pihe-puha lágy tészta sok gyümölccsel
A gyönyörű eperszemek minden sütit, így a könnyű piskótát is feldobják.
Most az epret is eperrel ennéd? Akkor ezt a mennyei piskótát süsd meg! A tészta az egyszerűség jegyében készül, és külön öröm, hogy már hazai epret tehetsz bele. A piskótába víz is kerül, így kevesebb tojás kell hozzá, mégis szép magas lesz. A gyümölcs miatt érdemes hozzá kevés sütőport is keverni hozzá. Fokozd az élvezetet tejszínnel!
Epres piskóta receptje
Hozzávalók
- 35 dkg eper
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 6 db tojás
- 3 evőkanál forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, közben fokozatosan add hozzá a kétféle cukrot. Egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd felváltva mehet hozzá a sütőporral vegyített liszt és a forró víz. Keverd simára a masszát.
Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, rakd a tetejére a megmosott, feldarabolt epret, és told előmelegített sütőbe. Süsd a piskótát 170 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára, majd amikor már magas, és szép a színe, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Kóstoltad már a tiramisu epres változatát? Könnyed, krémes és habos!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció