Gyors almafánk kelesztés nélkül: egyszerű és nagyon finom
Kezdd majd a fánkszezont egyszerű, gyorsan összedobható almás változattal! Újra és újra meg fogod sütni.

Január 6-án, vízkeresztkor kezdődik a farsangi időszak, ami nem múlhat el finomabbnál finomabb fánkok nélkül. Ha a békebeli szalagos változatra nincs időd, vagy nem mersz hozzáfogni, próbáld ki a szuper könnyű almás változatot!
Gyors almafánk receptje
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 4 db alma
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almákat pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Locsold meg citromlével és szórd meg fahéjjal. Add hozzá a tojásokat, a sütőporral vegyített lisztet és a kétféle cukrot. Jól dolgozd össze a masszát.
Egy lábosban forrósíts olajat, és kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd pirosra mindkét oldalát. Tálaláskor kend meg lekvárral, és szórd meg porcukorral.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná.