Sűrű, fűszeres céklakrémleves gyömbérrel: erősíti az immunrendszert, és nagyon finom
Ezt a selymes, zamatos céklakrémlevest a klasszikus borscs ihlette. Ám az elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb.

Céklát érdemes télen rendszeresen fogyasztani, hisz vitaminban gazdag, kiváló immunerősítő. Finom nyersen, salátákba vagy szendvicsekbe, sőt sütve is. Főzz belőle zamatos levest is. Tele van csodás ízekkel, és csupa egyszerű, viszonylag olcsó alapanyagokból készül. A tetejére szórj reszelt sajtot, még izgalmasabb, finomabb lesz tőle.
Gyömbéres céklakrémleves
Hozzávalók
- 4 db cékla
- 5 dkg sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db krumpli
- 1 l húsleves
- 4 ág kakukkfű
- 3 centis darab gyömbér friss
- só
- bors
- tejszín
Elkészítés:
A céklát és a krumplit pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábosban közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat. Dobd rá a vöröshagymát, és süsd három-négy percig, amíg üvegesség válik. Közben rakd hozzá a zúzott fokhagymát is. Mehet hozzá a cékla és a krumpli is, majd öntsd fel annyi levessel, hogy ellepje a zöldségeket. Főzd 30 percig, amíg minden megpuhul, tehát a cékla és a krumpli villával könnyen átszúrható. Pépesítsd botmixerrel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Tálaláskor önts hozzá tejszínt, szórd meg kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel és reszelt sajttal.
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció