Gyömbéres, fűszeres céklafasírt sütőben sütve: húsmentes napokra tökéletes
Ha könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz, a gyömbéres, fűszeres céklafasírt tökéletes választás.
A cékla egészséges, nagyon finom, és számtalan módon beiktathatod az étkezésedbe. Akár zöldségpogácsaként a húsos vagdalt egyik alternatívájaként is számításba veheted. Ezt a fasírtot a céklán kívül az édes répa és a hozzáadott sok-sok illatos fűszer teszi különösen vonzóvá, ráadásul sütőben készül, így zsiradékot sem szív magába.
Gyömbéres céklafasírt
Hozzávalók
- 2 db cékla
- 1 db sárgarépa
- 2 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál őrölt koriandermag
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, vágd kockákra, és süsd 45 percig, majd hűtsd ki. Helyezd a céklát, a meghámozott répát, a fokhagymát egy turmixgépbe, és aprítsd össze. Gép hiányában a zöldségeket le is reszelheted. Nem kell teljesen sima állagúnak lenniük.
Add hozzá a fűszereket, a lisztet, majd a masszából gyúrj kis gombócokat, lapogasd el a kezeddel, és helyezd tűzálló tálba, egymás mellé. Spricceld meg kevés olajjal, rakd a sütőbe, és 200 fokon süsd szép pirosra 25 perc alatt. Frissen, melegen tálald.
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció