Gyermekkorunk 5 kedvenc napközis étele
Összegyűjtöttünk neked néhány egyszerű és gyorsan elkészíthető, boldog suliéveket idéző receptet a menza étlapjáról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paradicsomleves betűtésztával

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 500 g paradicsom
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • kevés méz
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés petrezselyemzöld
  • két marék betűtészta

A paradicsomot alaposan mosd meg. Mártsd forró vízbe, húzd le a héját, majd vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, vágd egészen apróra, de le is reszelheted.

Forrald fel a vizet, majd tedd bele a paradicsomot és a sűrített paradicsomot, sózd, és tegyél bele egy kevés mézet. Forrald 10 percig, majd keverd bele a lisztet, és hagyd egy kicsit besűrűsödni. A végén tedd bele az aprított petrezselymet. A betűtésztát főzd meg külön vízben, és a végén add a leveshez.

Borsófőzelék

Hozzávalók:

  • 30 dkg fagyasztott borsó
  • kevéske olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • tej
  • só, majoránna, petrezselyem

Kevés olajban a borsót lefedve párold 5-6 percig, sózd meg, szórd meg majoránnával, majd öntsd fel annyi tejjel, hogy elfedje. Ha a borsó megpuhult, egy pohárban a lisztet tejjel keverd ki, majd öntsd a borsóhoz. Néhány perc főzés után vedd le a tűzről. A végén tedd bele az apróra vágott petrezselymet.

Húsos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 500 g spagetti
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • negyed teáskanál őrölt kömény
  • 1-2 paradicsom
  • 1-2 babérlevél
  • édes pirospaprika
  • só, bors
  • sajt

Tedd fel a tésztát főni, ha kész, csöpögtesd le, és tedd félre. Olajon pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát. Keverd hozzá a fűszereket, majd add hozzá a darált húst, és párold át. Ha már levet eresztett, akkor add hozzá a fűszereket és a paradicsomot. Ha megfőtt, a szószt és a tésztát forgasd össze. Reszelt sajttal tálald.

Spenót

Hozzávalók:

  • 90 dkg mirelit spenót
  • 1 db zsemle
  • 4 dl tej
  • 2 púpozott kanál liszt
  • olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A zsemlét szeleteld fel, áztasd annyi tejben, amennyit felvesz. Készítsd el a rántást: 2 púpozott evőkanál liszthez adj egy evőkanál olajat, nyomj bele 3 gerezd fokhagymát, és addig melegítsd folyamatos kavargatás mellett, míg habzani nem kezd a rántás. A mirelit spenótot olvaszd ki, és egy szűrőn keresztül csöpögtesd le. Kicsepegtetés után tedd rá a rántásra a spenótot. Dolgozd el benne a tejben áztatott zsemlét. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, esetleg kevés szerecsendióval. A maradék tejet add még hozzá, és főzd 5-10 percig. Tükörtojással vagy főtt tojással tálald.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Piskóta csokiöntettel

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor

Az öntethez:

  • 100 g étcsokoládé
  • 20-30 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • főzőtejszín

A tojások sárgáját válaszd szét a fehérjétől. A sárgáját a cukorral keverd habosra, majd keverd bele a lisztet. A fehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan forgasd bele a lisztes sárgájába.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd aranybarnára.
Gőz fölött olvaszd meg a csokit és a vajat, majd folyamatos keverés mellett önts bele néhány kanál tejszínt, és keverd simára. Hagyd lehűlni, és keverd bele a tojássárgájákat. Krémszerűen folyósnak kell lennie, ha mégsem, tejszínnel lazítsd.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük